Posts

Showing posts from May, 2010
Star Wars The Last Jedi movie review
Justice League movie review
Joss Whedon Alleged Accusation Fiasco
31 Days of Malay Folklore; Special National Month Project
The Promise; What YOU should know

PUKAU

     OK. hari nie aku nk citer lg pasal ilmu yg aku dpt dr WHI. Tp yg nie lbih sensitif skit, psl pukau. bukan pukat atau pu..( phm2 sendiri).tp PUKAU.        Dh, skarang nie aku nk citer psl konsep dan cara dlu.Pukau nie sbnrnya adalah stu cara org memanipulasi kesedaran korang. Cm citer Gamer tue, korang akan dikawal oleh si pemakau. tp aku nk ingatkan korang yg pukau nie bkn cm hipnosis tau. pukau nie adalah bantuan drpd iblis laknatullah. PUKAU bleh jd ngan pelbagai cara dr makanan , sentuhan , percakapan , penglihatan, bauan , udara , malahan ayat2 yg murni seprti ucapan salam dan x lupa mantera-mantera ( umumiumimi ha ha!!! 'contohnya'). tp barang diingat, walaupun ucapan salam tu digunakan sbgi alat pukau, ayat suci AL QURAN tidak digunakan sbgi pukau. Pukau pun bleh dtg dr pelbagai arah , atas ,bawah, kiri, kanan, depan , belakang yg penting medium tue sampai,Sbb tue pukau nie bahaya.     Skarang nie syarat2 pukau. Ha, pukau ada syarat2 die. klau nk masuk tandas pu

MIMPI

Hari nie aku nk citer psl mimpi, bukan mimpi lagu Danial Malaysian Idol tue. dan for sure bukan mimpi basah yg budak laki dpt tue.( klau korang x buat manual r.) ok, ok, kuar topik pulak. aku nk ckp psl mimpi yg korang biasa dpt ble tido. aku ada info yg. boleh tolong korang tafsir mimpi yg korang dpt tue ala-ala nujum pak belalang r. tp nie btul punya dr org yg pakar. ( bukan aku, org lain, aku just tulis je dlm blog nie.) Aku dpt ilmu drpd Wanita Hari Ini. aku bukan lembut ye tgk rancangan nie tp dh xde pilihan dh but still ilmu yg aku dpt bleh tahan gak. Apa?? Korang tgk tp xde pun psl benda nie? nie mesti tgk tilam dan bantal je nie. Kt mne aku td? oh, tafsir mimpi. Ade beberapa yg aku tau contohnya utk sume org klau korang naik tempat tinggi tp x terjatuh dr tempat tue maknanya korang nk mendpt stu kejayaan cm kahwin ke, menang loteri ke, menang bet bola ke. tp klau ade pria2 kte nie mimpi jatuh dr tempat tinggi, maknanya korang kne kacau ngan saka keturunan bkn sucker. tue l

S.M.A.P. 100 karakter 03

Image
Okey, hari nie aku nk introduce ramai sket coz diorang nie stu group.Diorang nie group yg. diorang diarahkan utk. mencari Mizu atas stu misi, mengembalikan memori yg. dh hilang.Pasukan Askar Khas Cim terdiri daripada empat orang; Aswad (pakar pengguna pisau belati), Armain ( pakar ilmu pertarungan fizikal) , Su Claz ( penembak tepat) , dan Cim sendiri( kebolehannya kekal misteri). Sekarang jom kenal diorang lebih rapat. Mula- mula kena r knal spe ketua dia dulu.Watak nie dah layak digelar veteran sebab dh muncul sejak komik Budak Kampung lagi. Jom kita kenal Cim Profil Nur Hakim Abu Samah Siri|debut : Budak Kampung|episod 01 Tarikh lahir| jenis darah: 19 Januari | type b Tinggi | berat : 168cm | 53 kg Tempat lahir : Kampung Jati Hobi : meluncur ombak Harta kesayangan : rantai tentera , tunangnya (Puteri) Makanan kesukaan : hot dog Kebencian : orang yang penakut Kemahiran dalam sukan: meluncur ombak Status terkini : telah bertunang dengan Puteri dan bekerja sebagai tentera

S.M.A.P. 100 karakter 02

Image
Ok r, dh habis first charecter. jd nie charecter kedua lak.Watak kali nie ialah, watak yang menjadi mangsa keadaan dalam plot Musytopia ; Farisha Ai Ling Profil Farisha Ai Ling Siri|Debut: Seloka Aidilfitri 2 Musyie| episod 4 Tarikh lahir| jenis darah: 18 0ktober| type ab Tinggi | berat: 160cm|49 kg Tempat lahir: Musytopia Hobi : Memasak Makanan kesukaan: char kuew tiow Kebencian: sikap endah tidak endah, keluarga Claz Kemahiran dalam sukan: dah berumur. tak ske dh sukan- sukan ni. Status terkini: mati dibunuh KISAH DI SEBALIK FARISHA AI LING Mula- mula nama Ai Ling ni cam pelik kan? Ai Ling sebenarnya adalah seorang wanita yang berketurunan cina muslim dan telah dilahirkan di Musytopia. Dia telah berkahwin dengan Murabbik Kudin; penghulu Musytopia sekarang dan telah dianugerahkan dua orang anak; Eiz Murabbik dan Yanti Murabbik.Kemunculan kali pertamanya dalam Seloka Aidilfitri 2 Musyie,adalah sebagai watak kecil.Walaubagaimana pun, semasa saga Musytopia S.M.A.P., Ai Ling

S.M.A.P. 100 karakter 01

Image
Ok, hari nie aku akan mulakan ensiklopedia S.M.A.P. 100. So, hari nie aku nk kenalkan awek ais krim S.M.A.P., Acha Syakirahtsa. Profil Acha Syakirahtsa Siri|Debut : S.M.A.P.| episod 24 Tarikh lahir | jenis darah : 18 May | type o+ Tinggi | Berat : 159cm | 50 kg Tempat lahir : Kuala Lumpur Hobi: menyanyi Makanan Kesukaan : ais krim Kebencian : lelaki yang penakut, menonjolkan diri pada orang ramai Kemahiran dalam sukan : ping pong Status : tidak diketahui ( kali terakhir bekerja sebagai penyanyi separuh masa) Sedikit tentang Acha Syakirahtsa Acha pertama kali ditonjolkan apabila Miyo sedang sibuk mencari penyanyi untuk bandnya. Acha dipilih kerana dia dikatakan menyanyi dari hati setelah mendengar Acha menyanyi sewaktu dalam perjalanan pulang. Acha menjadi tumpuan semasa krisis korupsi sedang memuncak apabila dia ingin membantu menyelamatkan teman lelakinya Irwan Stoph yang dianiayai oleh Fiq. Beberapa percubaan seperti menemui Im untuk mengaku segala kesalahan yang dil