Joss Whedon Alleged Accusation Fiasco
31 Days of Malay Folklore; Special National Month Project
The Promise; What YOU should know
Fairy Tail finale review
Despacito Banning Fiasco

GARAM

Ok r hari nie aku nk citer pasal garam. garam? ye r garam yg mak korang selalu guna nk masak tue. masukkan garam secukup rse. ha, asal usul garam nie sebenarnya drpd laut. air laut tue kalau korang nk tau ble korang sejatkn korang dpt r garam cm kt laut mati tue.

    Garam nie byk kegunaan die.Garam nie sbnrnya penambah perasa dlm masakan. aku rse3 dlm sume masakan. org ckp garam dan masakan nie mcm irama dan lagu, tak dpt dipisahkan. klau dipisahkan maka pincanglah ia.selain tue, klau mata korang masuk habuk pastu takleh nk buat makan je garam tue byk2, mesti korang akan rse lega sbb korang lpe dh rse sakit tue as garam yg. korang makan tue masin sgt.

    Apa lg ye kegunaan garam? ha!! dulu ustaz aku selalu guna garam nk buat pagar batin... apa tue? ada kena mengena ngan tenaga batin ke? xde r, pagar batin nie gnenya nk halau setan2 dan jin2 tue dr masuk contohnya dlu kawasan sekolah aku r. klau nk wat kt umah korang pun bleh gak tp kne tanya ustaz aku r cmne nk wat sbb aku x pandai.

    ada pape nk tambah lg pasal garam? xde... sbnrnya aku x nak pun ckp psl garam nie.. aku nk ckp psl benda  lain sbnrnya. aku nk ckp psl filem yg. aku bru tgk;  Salt yg Angelina Jolie berlakon tue.


   Hari nie aku ke Mines lg setelah ke sana dua minggu yg. lalu.. Minggu nie aku kne pegi sbb aku ada brg. nk beli kt Giant. So alang2 dh pegi sne aku pun fikir baik tgk wayang skali. mula2 nk tgk inception tp dh full, then nk tgk Socerrer's apprentice tp takut  best dan major nk tgk citer Salt so aku follow je r tp nasib baik berbaloi.

   Citer Salt penuh dgn twist yg. aku suka. dr awal citer nie ko x tau Salt ( watak yg. dibwak oleh Angelina Jolie) tue sbnrnya baik atau jahat sbb dia cm asyik bertukar pihak. Pastu korang xkan leh jangka spe villain yg. sebenarnya sampai pd saat akhir citer nie. citer dia mmg menarik dan kau bg empat setengah r utk. citer nie. tp yg aku kurang senang adalah apabila stu part dlm citer nie menunjukkan yg. villain citer nie (aku xnak bgtau spe) cuba nk bom mekah. jd, kt stu cm sedikit anti islam r... but diorang american blem se lak diorang anti islam kn? lpe lak, kt sni ada gambar kitorang sebelum masuk dlm bilik wayang tue... tekan sini.

  Ok r tue je aku nk ckp kali nie.. lain kali aku post komen lg... nk tdo nie so chiaoo!!!

   * lukisan aku masuk GEMPAK  yg. latest. giler seronok!!!
   * trailer Harry Potter yg. bru dh kuar. cm syok je....
   * dua minggu lg nk start puasa
   * x dpt nk turun SMAP!! wa!!!! sedihnya!!!

Popular posts from this blog