Posts

Showing posts from April, 2010
Joss Whedon Alleged Accusation Fiasco
31 Days of Malay Folklore; Special National Month Project
The Promise; What YOU should know
Fairy Tail finale review
Despacito Banning Fiasco

Ble dh jumpa kekawan lme.

bru2 nie aku dpt kontek blek kekwn lme aku.(yg kt skool rendah). spe bleh jangka lps 6 thn (or lbeh) aku jumpa blek diorang.

yg kelAKar nye benda berlaku kebetulan. well dh seminggu aku dok taip dok taip nme kwn lme aku tp x dpt. rupe2nye ble dh kne sorang trus berderet. just that aku realize yg aku sorang je yg lost kontek(yg lain x, gampang tul aku nie). diorang siap ade group lg.(damn aku nie mmg truk).

sekarang yg bermain dlm kepala otak aku nie dh brape frame pun aku x tau, adakah diorang cm yg aku knal dlu dan adakah aku cm diorang knal dlu. well, even sum of them aku x sure pun even tgk nme and tgk muka.( maklum r dh dekat dua dekad hidup, otak nie pun dh malas nk ingat2 nie.)

jd skarang nie aku di ajak diorang for sum gathering kt area aku gak tp on this tyme aku berdepan stu hlgn yg agak susah diselesaikan. aku xde transport!!!!!!!! (T_T)
butaku dh dpt kebenaran dh.

ok, stu lg masalah aku ialah aku dh dpt matrik tp yg masalahnye( masalah lg) aku xde geng kt sne. jd aku berhrp sgt…

Pelukis komik.

Ape yg aku nk cko hari ni psl stigma masyarakat kt pelukis komik. aku rse stigma nie menyekat perkembangan industri komik negara.

well, ramai yg memandang dunia komik nie dunia yg xde mse hdpn. aku rse benda nie kne disingkirkan malahan dilenyapkan trus sbb hakikatnye sume keje tue xde mse hdpn klau ko x berusaha(unless mak ayah korang dh simpan duit berjuta-juta lemon utk korang). biar aku bg stu contoh, berapa ramai mak ayah kt malaysia nie bg anak2 diorang jd cam akira toriyama or masashi kishimoto or fakhrul anour?

even mak ayah kt jepun tue pun x kasi anak2 diorang jd cm orang yg aku sebut td tue. sometimes org zaman skarang nie x pang jauh.sepatutnya diorang bg galakan kt anak2 nie utk ceburi bidang2 yg diorang minat and mahir. not tanam pemikiran tipikal kt otak diorang yg still fresh tue.

aku pun tertanya-tanya sampai ble benda nie akan berkekalan. well, stigma nie menyebabkan dunia komik hanya berkembang dr stu pihak je iaitu pihak pelukis tue sendiri. x cukup ngan itu masih a…

the beginning of my lifes

it's already one week after my besday so i think it is the most suitable time for me to start this blog.
so introducing myself, i,m feettri triplet anhd new in this community so i hope everybody will help me to be more bettre in here.