Posts

Showing posts from 2010
Joss Whedon Alleged Accusation Fiasco
31 Days of Malay Folklore; Special National Month Project
The Promise; What YOU should know
Fairy Tail finale review
Despacito Banning Fiasco

LAGU UTK KORANG YG. MENCARI CINTA!!!!

Hello sume!!!! Hari nie Ahad kt Malaysia (sbb bru lps chat ngan kwn kt Mesir td....). So hari nie aku hepi giler nk bg korang sume link nie... Lagu nie aku jumpa  dgr first time kt Blogger Boy. Sgt jiwang dan seswai utk. korang yg. mencari cinta.... Tajuk dia Jangan Kau Henti. Nk dgr? Klik kt tajuk lgu dia td. Siap ada lirik lg... ENJOY!!!!

   Tu je utk. kali nie....CHIAOOOO!!!!

*bru lps habis tgk Gundam 00
*SAT 2 on the way....

SERANGAN J-POP!!!!

HMM.... SERANGAN J-POP? APA NIE? AKU KNE PENYAKIT KE? KE MALAYSIA KNE SERANG? NPE XDE CKP DLM KOSMO! PUN? HA..HA... SBNRNYA HARI NIE AKU NK CKP PSL TIGA LAGU YG. AKU TGH SUKA GILER DENGAR....

     Korang tgk. tajuk je dh tau yg. lgu yg. aku ckp nie sbnrnya psl lagu jepun kan... J-Pop r ktekan. Kalau dulu aku tgh giler dgr lagu Yui ( search youtube lagu rolling star). sekarang nie aku tgh giler dgr lgu drpd kimono Gakari. Antara lgu dia yg. popular ialah Bluebird ( klau korang still tgk Naruto kt TV3, korang bleh dgr lgu tue kt opening anime tue skarang nie). Apa yg. bestnye lgu dr band nie lirik dia sgt sedap ( bkn utk di makan) tp utk didgr. dan melodi dia pun layan gak. Even klau korang translate lgu tue jd english pun lirik dia still sedap utk. didgr. so klau korang nk dgr lgu tue. korang leh click kt tajuk lgu dia td, eh... nie ha BLUEBIRD.

    Stu lg . lgu yg. aku layan ialah drpd Joe Inoue (aku bkn gay okey!!!). tajuk lgu dia Closer.Klau korang trus tgk Naruto kt TV3 tue, korang…

INTRO TO THE ZUHALIAN : NEW UNION

OK, HARI TUE AKU ADA CAKAP PASAL PROJEK BRU KN? JD HARI NIE AKU AKAN INTRODUCE KT KORANG SUME PROJEK BARU TUE... THE ZUHALIAN: NEW UNION.... UNTUK PERMULAAN AKU AKAN BAGI DETAIL SKET PSL PLOT DIA DAN MAIN CHARACTER DIA,


PLOT
     The Zuhalian : New Union berkisar psl planet Zuhal beberapa tahun selepas petempuran Pelangi dan Memory.Gen Zuhalian Tempur pada waktu itu, Craig Al-Eden, telah memulakan hubungan diplomatik interplanet dengan Bumi. Namun, tindakan itu ditentang oleh sekumpulan penduduk Zuhal yang menggelarkan diri mereka Rebel Faction.Akibatnya, berlaku kekecohan di Central yang membahayakan nyawa penduduk planet Zuhal. Kekecohan ini gagal diatasi oleh Gen Zuhalian Elit yang dipimpin oleh Capt. Patrick 'Pat' Ianmekellen dan Leut. Zenith 'Zen' Exora.Pada saat keadaan menjadi tidak terkawal, satu organisasi  yang menggelarkan diri mereka sebagai The Masquerade Union muncul dan menentang pihak Rebel Faction.


KAREKTER UTAMA





>Dante 'Reaper' Mc Sergei
Leade…

NEW PROJECT

Well, hari nie aku ada stu pengumuman .... S.M.A.P.  season 4 dah pun sampai penghujung nya. Dan aku nk berehat sekejap drpd S.M.A.P., maklum r nk cari idea bru utk. citer yg. x tau ble nk habis nie.Pape pun korang jgn sedih sbb sambil mencari idea aku dh come out ngan projek baru. TADA!!!! The Zuhalian kembali lagi. tp kali nie totally new... semua baru just tajuk je hampir sme.... apa plot die? rahsia r... nanti aku akan ckp lebih lanjut... utk skaranh nie tunggu je r ye...

   Hmm... tu je utk kali nie... aku nk undur diri dlu.... doakan aku menang dlm manga competition aku ok? CHIAOOO!!!

SORI PADA SEMUA

FUH.... AKU RSE LME DH AKU X POST KT BLOG AKU NIE.MAKLUM R BZ LAH KTEKAN. PAPE PUN BERGEMBIRA R KORANG KRN KINI AKU KEMBALI.

   Post aku hari nie just nk mintak maaf pd pengikut2 blog aku nie yg. dhl me x bce pape dr aku. Aku nie bz sket maklum r second trimester dh start jd kne r focus skit. S.M.A.P. seson 4 pun dh sampai finale.. lg r bz nk cari idea bru. Anyway aku aklaan tetap spent time utk. blog nie gak....

   X byk yg. bleh aku citer lg just nk ucap selamat be-lated deepavali.. rsenya x terlambat lg walaupun dh seminggu.ha... x lupa selamat be early hari raya haji.......hihihi.. takut x sempat...

   ok tu je... chiaooo!!!

DARREL ROYAL'S LETTER

Okey, those who have follow Eye Shield 21 before might have heard this phrase. Yup, Darrel Royal's letter. The same phrase said by the Osaka's Eye Shield 21, Yamato Takeshi. For this post, I choose to write what he has said for the motivation of those who are feeling down because face a big problem and just feel the taste  of being defeated. Here it goes:

\
you should all ask yourself what do you feel when you are defeated. are you blaming others, feeling depressed, or are you feel with passion, ready to take the challenge again.
all those of you who has played on the field will have tasted defeat,
there's no player who has not lost before,
however the best players, as a tribute to all their efforts, will give everything they've got to stand up again, the ordinary players will take them a while to get back on their feet, while the losers will remain flat on the field.
do not be ashamed about being defeated. to be defeated and to not stand up is what you should be ashamed of.
-Un…

N'TAH' I

SBLUM KORANG START BACA POST NIE, INGIN AKU INGATKN POST NIE AMAT TIDAK SESUAI UNTUK MEREKA YG. TIDAK SUKA LAWAK TANDAS ( KORANG AKAN PAHAM KENAPA)....

    Hari nie aku nk ckp psl bentuk-bentuk tahi yg. kita keluarkan. Aku tau benda nie jijik tp benda sangat penting untuk kita tau sbb melalui bentuk nie r kte leh tau kte sihat ke x....

     Bentuk satu - bentuk pisang            Bentuk paling sihat.Mudah dikeluarkan dan mempunyai kebolehan... bukan kebolehan istimewa tp kebolehan utk timbul dlm airsbb ada ruang udara kt dlm die.

     Bentuk dua- bentuk panjang ( ala-ala cacing kerawit)          Berlaku krn x cukup zat dan selalunya berlaku pd org. yg. berdiet.

    Bentuk  tiga- bentuk lendir        Bentuk nie terjadi bila sisitem penghadaman korang x sihat, jd makanan korang x dihadamkan sepenuhnya dan keluar bersama cecair.

   Bentuk empat- bentuk cecair       Bentuk nie lak terjadi kerana makan minum yg. terjaga dan tekanan hidup yg. melampau (memberi tekanan yg. tinggi kpd tahi tue lal…

Grade dan Gred

Nape aku tetbe ckp psl gred nie? ha... sbb aku dh lme x post jd hari nie nk merepek sket.... bg yg pernah bce Utopia High pasti tau psl maksud gred pekse kn? alah yg. dia tulis kt belakang cover buku ke dua dia tue. Utk. yg. x pernah, hari nie aku nk bg english ngan malay version.

Gred in bahasa melayu

   GRED A: AMAT CEMERLANG
   GRED B: BOLEH LA TAHAN
   GRED C: CIPAN SIKIT
   GRED D: DUNGU BETUL
   GRED E; ELOK KASI BUANG

Grade in English

  GRADE A: ABSOLUTELY BRILLIANT
  GRADE B: BRILLIANT ONLY
  GRADE C: CONSIDERABLE
  GRADE D: DUMBA**
  GRADE E: EXPULSION IS A MUST

So, korang kt gred dan grade mne? pikir-pikir r sendiri ye....... CHIAOO!!!

S.M.A.P. GOING 100!!!

Image
FUH... this month is so special... know why? Well just yesterday we have the tenth anniversary of Budak Kampung, today we have the celebration of 100 episode of S.M.A.P. After a long period of story, it finally reach episode 100. So here I would like to thank everyone that have support me throughout the making of this comic. I hope you will support me so that this story can go further.So, for you all... here a special poster specially made for the celebration!!!

Orait guys!!! That is all for today post.. peace upon you all!!! Chiaoo!!!

BUDAK KAMPUNG THE TENTH ANNIVERSARY

Image
IT HAS BEEN A LONG TIME SINCE I TALK ABOUT BUDAK KAMPUNG. TODAY I PROUDLY ANNOUNCE THAT TODAY IS TENTH ANNIVERSARY OF BUDAK KAMPUNG. SO, THIS IS A SPECIAL POSTER OF BUDAK KAMPUNG SPECIALLY FOR THE ANNIVERSARY!!!! THE FACE OF THE CHARACTERS AFTER TEN YEARS!!!



THATS ALL FOR THIS POST.CHIAO!!!

GREETINGS TO ALL!!!

Image
Okey aku tau skarang dh nk dekat raya dan sume bz nk prepare raya.. Jd, aku rse aku nk ucap Selamat Hari Raya kt sume org. yg. bce Blog nie.. so Selamat Hari Raya r. Chow dlu.. dlm Lab!!!Anyway bukan aku sorang je nk ucap Selamat Hari Raya tau!!!! Nie geng-geng S.M.A.P.  season 4 pun nk ucap Selamat Hari Raya gak!!

'POKE' MON

FUH... LAMA GILER AKU X POST KT BLOG NIE.... LPS AKU POST DUA TIGA POST DLM BI HARI NIE AKU NK CKP BM SKET.

     Baru- baru nie akku blek umah mak aku nk buka puasa skali. Maklum r minggu first pose. Jd, kebetulan umah dah di reorder so nampak lain sket.Tp ble aku masuk bilik aku, aku tgk adik aku ngah main 'poke'mon ( fb merosakkan bhs aku) pokemon r atau pocket monster.Jd hari nie aku nk ckp psl generasi game pokemon.

FIRST GENERATION

        First generation ada empat generasi iaitu Pokemon Red , Pokemon Blue, Pookemon Yellow, dan Pokemon Green. Game nie menampilkan first region dlm anime Pokemon iaitu Kanto yg. terdiri drpd Pallet Town hingga Cinnabar Island plus Indigo Plateau. Game nie lebih menyerupai anime Pokemon yg. sebenar terutamanya Pokemon Yellow yg. membolehkan korang gne Pikachu. Klau Red ,Blue, dan Green lak korang bleh pilih antara tiga ; Bulbasaur, Charmender, dan Squirtle. Game nie korang akan role-play watak Ash dan korangnye enemy lak adalah Gary himself …

US UNIVERSITY PART 2

Hello we meet again in this informative post on US University. Today we jump straight to the point today. I would like to talk about University of Washington, Seattle.Those who are interested with me, may apply to this university as i'm applying the same university too.

APPLYING REQUIREMENT

You SPM results must not have grades with C and at least B.All applicants must submit your TOEFL or IELTS and compulsory to meet the minimum requirement. To view the minimum requirement for these exam, you may click here.For you SAT reasoning test and ACT test, it is optional to sent it. However you are encourage to sent it. The mark for the SAT reasoning test is minimum 550 for critical reading and ACT marks for English is 22. For more information, click at here.

HOW TO APPLY

In order apply to this university, you are require to open an account at the university. There are a lot to tell about. Explore by yourself through here and here too.INTERVIEW

No interview!!!!ACADEMIC PROGRAMS

Just click he…

US UNIVERSITY PART 1

Okey, today i would like to help those are applying for US University. My group and me are  collecting important information for the University in United States ( especially The Ivy). So starting for today, little by little information of the US University will be posted in this blog. So, you have to visit this blog to gain some information or can directly go to my facebook, and get the link.( this information would implies to all JPA scholarship holder as you are required to apply to this Ivy if you are applying as freshmen. What is Ivy? that you have to find by yourself, not all information can be spoon feed. So for this post, i would to give some information in applying the well known Harvard University.

  REQUIREMENT FOR APPLYING

Compulsory to submit the SAT reasoning test or ACT test ( either one) with writing component and two SAT subject test even you all are submitting the the results of the school leaving test. January administration is the final exam test for the candidates.F…

S.M.A.P. season 4 edisi novel grafik !!!!

Today I want to talk about my newest installment of my most favorite comic which is non other than S.M.A.P. ( Sebuah Momento Atas Persahabatan ). However what it is the relationship between this newest installment of S.M.A.P. with Uniten? That will be explained later but right now, I'm promoting rthe newest installment of S.M.A.P. which is S.M.A.P.season 4 that has been posted in my blog for two episode before. The graphic novel has out and those who are to have it may contact me through this blog!!! ok?

     Okey, lets have some brief summary of S.M.A.P. season 4....
  "After the graduation of UMSA and Shahri Rusman (Lunar a.k.a Full Moon) case was solved, K', Im and all their friends are taking their own road. Im is working at Comikrew Studio while taking care of Eyza 's mom. K' is now the COO (Chief Operating Officer ) at his father's company ; Z.Z. Company. Meanwhile, Ida is currently one of the worker at the N-Vek Corp. as Hikmal's secretary. Although …

National Manga Competition

Hari nie aku nk ckp psl satu pertandingan yg. baru dianjurkn utk. menggalakkan lg industri komik kt Malaysia. National Manga Competition yg. aku diadakan dr sekarang sampai 30 November. lama tue!!! utk maklumat lanjut bleh rujuk kt sini. tue je nk ckp. majulah komik utk. negara!! chiaoo!!!

GARAM

Ok r hari nie aku nk citer pasal garam. garam? ye r garam yg mak korang selalu guna nk masak tue. masukkan garam secukup rse. ha, asal usul garam nie sebenarnya drpd laut. air laut tue kalau korang nk tau ble korang sejatkn korang dpt r garam cm kt laut mati tue.

    Garam nie byk kegunaan die.Garam nie sbnrnya penambah perasa dlm masakan. aku rse3 dlm sume masakan. org ckp garam dan masakan nie mcm irama dan lagu, tak dpt dipisahkan. klau dipisahkan maka pincanglah ia.selain tue, klau mata korang masuk habuk pastu takleh nk buat makan je garam tue byk2, mesti korang akan rse lega sbb korang lpe dh rse sakit tue as garam yg. korang makan tue masin sgt.

    Apa lg ye kegunaan garam? ha!! dulu ustaz aku selalu guna garam nk buat pagar batin... apa tue? ada kena mengena ngan tenaga batin ke? xde r, pagar batin nie gnenya nk halau setan2 dan jin2 tue dr masuk contohnya dlu kawasan sekolah aku r. klau nk wat kt umah korang pun bleh gak tp kne tanya ustaz aku r cmne nk wat sbb aku x pandai.

MUHASABAH DIRI...

Baru2 nie aku bru bukak blogspot senior aku, pastu dia bg link yg. sesuai direnung oleh sume org. islam. Renungkn ye....tgk sini.

tuje nk ckp. chiao!!

DERMA DARA(H)

Hari nie aku nk citer pasal derma dara(h). Derma dara(h) ye bukan derma lain.Knape aku buat 'h' camtu? sbb nk bg org. nampak apa yg. aku nk ckp sbnrnye hari nie.. he....he...he...(gelak nakal)

   Aku nk mula ngan pengalaman aku derma darah. First time aku derma darah adalah kt kem PLKN. Kami wira-wirawati negara......bla,....bla..... Mse tue aku bukan main hepi lg nk derma dara(h). maklum r myfirsttime r ktekan.Tp kt sne bru aku tau hakikat sbnr. derma darah nie bukan totally safe ok. bkn sume org. bleh derma dara(h). ada syarat2 dia cm nk kahwin. And klau ko lps pun blum tentu lg ko bleh selamat coz ade org pernah mati sbb derma darah tau. namun ini x bermakna korang x patut derma darah sbb derma darah nie baik sbnrnya. asalkn korang ikut prosedur2 dia au sure korang selamat nye silap2 dpt cuti free+ biskut+ milo free.

   Baru2 nie Uniten wat kempen derma darah, aku pun ngan penuh semangat r pegi. maklum r nk derma utk. kali kedua. Mse first stage timbang berat tue lps. of co…

VIDEO S.M.A.P.

Nie video pertama aku buat kt uniten... promotion utk .S.M.A.P. season 4. Harap korang enjoy video nie.


 video adalah first trial aku utk. menjadi pakar animasi. maybe lps nie lbeh byk lg. video2 cmni kt comikrew studio so korang just tunggu je r ye.

   * besok nk derma darah. cuak x lepas je
   * S.M.A.P. season 4 dalam proses pascaproduksi utk. pembukuan..

ANTARA ISLAM DAN SENI

HMM, hari nie aku nk ckp psl benda serius sket... pasal islam dan seni. Benda nie jd serius sbb ia menyentuh sedikit psl agama kita. sejauh mne kah kte keterbukaan minda kita dan kematangan kita dalam membina sempadan antara islam seni. pergh... cm profeser dr uniten r plak aku nie.

      ok r, nie r terjadi mse aku join ASTENA  bukan singkatan kepada ALI SETAN  ye. ASTENA  ni maksudnya anak seni universiti tenanga nasional. jd, kitorang kne wat satu persembahan utk. malam kesenian islam. jd, dh bung bang bung bang bung mokhtar bang bang boom!!! rancangnyer sekali kne ubah sbb apa? sbb ustaz tue ckp ada certain part dlm persembahan tue nampak cm perbuatan org. kristian. maka dang sedihlah ktorang.

    pd pandangan aku, seni ini subjektif jd sume ini bergantung kepada apa yg. org. fikir ble tgk persembahan tue. klau diorang pikir buruk, maka buruk r die. klau diorang pikir baik maka baik r die. tp, aku x salahkn ustaz tue sbb apa yg. dia buat adalh utk. menjg nma baik uniten drpd dimak…

MYFIRSTTIME.COM part two

ha... hacuummm!!! sori x sihat sket. ha.....hacuumm!!! hari nie aku nk citer psl my first time part two. jgn teruskan membaca jika anda sudah kotor dengan perkata my first time tue......sbb my first time syer nie bukanlah my first time yg. anda pikirkan okey.

    Apa yg. aku nk. citer sebenarnya ialah berkaitan dengan aku pergi ke Mines buat pertama kali tanpa keluarga. Aku keluar ngan kekawan aku dr. Uniten. Empat org. semuanya. Tp, yg. paling seronok nye semua yg. keluar tue suma x familiar ngan Mines termasuk r aku.( aku last gi Mines pun mse aku umur enam taun). Maka terpaksa r kitorang tanya pelombong kt stu cmne nk pegi ke KFC ,Cobay , dan mcm2 lg. Memandangkan kitorang berurusan dengan pelombong, maka mse kitorang balik semalam sume muka hitam mengalahkan Faris Zulkifli... Hai, Felix apa kabar? ( budak sekelas aku) . Nanti jap apa yg. aku merepek nie, apasal lak Mines ada pelombong nie??????/ Kitorang bukn Mines ( lombong ye bukan Lambok ) tp pegi Mines yg. kt Serdang tue, yg. …

BACA KOMIK JOM......

Sbb hari nie aku xe idea nk tulis apa dlm blog, so apa kte klau aku citer kt korang several komik luar negara dan local yg. korang bleh bce coz komik tue mmg menarik.

BAKUMAN

Bakuman adalah komik yg. berjaya menarik perhatian aku.... karya takeshi obata dan oba tsugumi. apa? ko x knal dua org. tue. ok r, diorang adalah org. yg. bertanggungjawab menghidupkan watak L dan Yagami Raito dlm.siri Death Note coz diorang r pencipta Death Note.

      Bakuman secara ringkasnya citer psl Mashiro Moritaka yg. nk jd pelukis komik tp terbantut coz ketakutan terhadap pak ciknya yg. merupakan pelukis komik tp mati akibat kepenatan melampau.suatu hari, dia mendapat tawaran drpd. seorang rakan sekelasnya Takagi Akito yg. nk jd pelukis komik sbb nk jd popular. walaupun, pd asalnya Mashiro ni x setuju, tp dia akhirnya ikut gak ckp takagi nie ble takagi nie bwak dia bertemu dgn. azuki miho, wanita yg. mashiro sukai dan tanpa diduga  azuki pun sukakan mashiro nie.

       Mashiro secara x sengaja melamar azu…

DAY ONE........

ha ha, hari nie nk citer psl uniten lg.. citer psl apa ye? a.... a.... ha.. aku nk citer psl day one aku kt klas aku.

     Untuk tahun nie dan tahun depan, aku akan belajar di stu bangunan je iaitu kt Bangunan Institut Kajian Liberal a.k.a. IKaL. Bangunan yg. ada enam tingkat nie akan menjadi klas aku. klau korang nk jumpa aku, korang bleh pegi kt tingkat tiga. Aku ada kt stu. tp, jgn datang mlm2, aku ada sampai pukul enam je.

   Bangunan IKaL nie dekat je ngan perpustakaan jd, kitorang amat digalakkan utk ke sne slps habis klas. tp, malang skali pilihana pelajar2 di sini tetap up10 yg. letaknya kt luar uniten utk. membeli makanan. termasuk aku r tue.

   Klas aku kali nie sme je cm dulu, ada 30 org. bermcm2 ragam dan bangsa. tp, bezanya kitorang DIPAKSA utk. duduk mix or campur sesame jantina (he..he..he.. gelak nakal). aku yg. merupakan seorang pelajar sekolah agama merasa risau kerana bimbang iman akan tergugat, (poyo je nie.)

   Apa yg. kitorang blajar? utk. trimester pertama nie, …

S.M.A.P. season 4; eps. 1 'cerita sang pria'

Image
Dah habis citer pasal 'minah perasan' , sekarang giliran mamat poyo punya citer lak. Jadi apa pulak mamat poyo ni punya citer? sapa dia nie? Apa kaitan dia dalam cerita S.M.A.P. nie? Adakah dia pengganti  Im yang dah lama jadi hero (?) dalam citer nie?






































































































2 DAN AKU...

Hari nie kau nk citer psl number dua dan aku... npe number dua lak? adakah sbb aku dh ada org. kedua dlm hidup aku? tue.. aku xleh ckp ye. private dan confidental ye. anyway walaupun aku consider yg. num 3 ialah lucky num aku tp hidup aku nie dipenuhi dgn num dua... ko nk tau npe? meh sni! meh sni! aku nk citer.

   mse aku sekolah rendah, aku selalu num dua dlm pekse sbb mesti ade org. yg. lg terer dr aku.  boring r citer skola rendah. citer tyme aku jahil lg lak.

   mse aku kt smap aku kne duk kt A02 see  stu num DUA. pastu ble aku form two, aku kne masuk klas musytari iaitu klas num dua. dh tiga dh tp yg. stu tue xde r kne mengena sgt.form two basic r.  pastu, hmmm...
hmmm... hmmm... hah, pastu ble aku form 4 aku asyik dpt num dua sbb akunye bm x pernah dapat a1 ( thanks to cikgu dahlia). mse form five aku slalu dianggap sbgi. org. num dua plg pandai dlm form aku (thanks to asyuk)

  pastu ble aku masuk plkn ( luckily kali nie aku dpt first group). aku kne duk kt c2 (stands 4 charlie…

MYFIRSTTIME.COM

Image
Hari nie aku bukan nak citer psl myfirsttime yg. korang slalu baca tue. tue benda x elok. tp aku nk citer psl myfirst time kt universitas (dlm indon x silap aku) tp tue x bermakna aku indon skarang coz aku skarang nie kt uniten atau University of Tennesee. pergh, tp tue dlm mimpi aku r. Aku skarang kt Uniten ( sebut lg.) or Universiti Tenaga Nasional. Aku wat pe gi uniten. ckp nk jd. pelukis komik last-last gi panjat tiang letrik je?

Aku amik actp ( bukan acdc) iaitu American Credit Transfer Program utk. ke USA dlm bidang Sains Komputer/ Information, technology and comunication. Nk citer apa ye... xpe tgk gambar lencana uniten dlu..
sambung blek , smlm aku register kt sni. maklumlah myfirsttime r ktekan. mmg kelam kabut,. kejap gi sni, kejap gi sne. cm nak patah kaki aku nie. tp sume berbaloi menjelang jam 2.00 ptg. aku selesai daftar. walaupun kne kejar org. jpa sbb nk bg agreemen aku yg. tertinggal kt apartment.


next stop tempat tinggal or kt sni dipanggil apartment. kitorang duduk e…

JAN.. JIN... JUN.. JON..

Apa yg. aku nk ckp nie? main eja2 ke? xde  r. mesti korang ingat satu dialog dr. ahmad albab
          " ana jumpa itu jun.. yg. gelak HA!HA!HA!"
ha, tue r yg. aku nk ckp hari nie, jun or in right languange nye jin. lme x tulis benda mistik nie. maklum r xde benda baru yg. dibelajar.

 Aku x nk ckp byk. sbb x byk yg. aku blaja smlm. but klau korang nk tau jin nie ade tiga jenis.

   1. Jin yg. mempunyai kepak. cm setan yg. selalu korang tgk. dlm komik atau kartun tue. dia nie bleh terbang
       ke mne2 yg. dia nk.
   2. Jin yg. berbentuk anjing atau ular. jin cmni susah nk knal sbb nampak cm binatang yg. slalu kte tgk. ntah2
        korang panggil bomba ble nampak jin bentuk ular nie.
   3. Jin yg. berpindah randah atau bahasa intelek dia nomad. jenis nie yg. selalu kacau kte nie sbb. diorang nie
       cm virus, perlukah hos. jd, diorang masuk r bdn. manusia tue yg. korang kne ganggu. 

ok r, nie je aku nk ckp  kali nie . kn aku ckp x byk. ala2 benda mistik nie kne slow2. na…

PEKSE..PEKSE.. PEKSE..

Pekse? apa pekse? hidup kita nie penuh ngan pekse. nk masuk sekolah rendah kne pekse.. nk masuk u kne pekse.. nk dpt lesen kne pekse... nk kawin kne pekse!!! tp, bru2 nie kte dihebohkan psl pemansuhan upsr and pmr. jd, persoalannya adakah tindakan nie baik ataupun salah? tue aku nk ckp dlu. sbnrnya hari nie aku nk citer psl kisah aku ngan pekse-pekse nie.

SEKOLAH TADI... KA?

ckp psl tadika nie, aku get some memory lost r sbb aku nie tadika separuh jln. je. bkn separuh mse tau.  jd, aku pun x tau tadika nie ade pekse ke x. so kte skip tadika ye.

DARJAH TIGA (PTS)

dlu mse darjah tiga, ade stu pekse nme dia pts ( bukan peperiksaan tiru sendiri) tp peperiksaan tahap satu ke penilaian. aku pun dh lupa. klau korang lulus pekse nie korang bleh lompat. bkn lompat pagar. tue ble korang dh blajar kt sbp nanti. tp lompat darjah. xyah gi darjah 4 trus darjah 5. tp, malangnya mse aku darjah tiga peperiksaan nie dimansuhkan. so kte skip pts nie ye.

  DARJAH LIMA(UPKK)


mse darjah lme aku kne amik peks…

S.M.A.P. season 4; eps. 1 'Kisah Si Perawan'

Image
Kisah baru dalam S.M.A.P. bermula. Siapakah 'minah perasan' dan 'mamat poyo' ni? Adakah mereka akan menjadi watak utama baru yang bakal gantikan Im, si pelukis penuh konflik dan Ida, puteri genius yang naif? Suatu kisah baru alam dewasa akan bermula di sini.

































































Ikuti sambungannya lagi akan datang....

SNEAK PREVIEW!! SEASON 4 IS COMING TO YOU!! part 2

Image
HMM, semalam aku dh tunjuk psl kemunculan S.M.A.P. season 4 kn? Hari nie aku nk tunjuk psl karekter2 yg. bakal muncul S.M.A.P. season 4. TP, nie karekter utama je. Ada gak yg. lain bakal muncul.. so lets check it out!!!!


IM
Jgn. ingat karekter popular nie x muncul dlm S.M..A.P. season 4. hilang seri citer nie. Im masih ada cuma wajahnya dh direfreshkn coz peminat ckp boring tgk . muka mamat nie sme je dr. dlu. Jd, Im skarang nie merupakan seorang kartunis di Comikrew Studio dan tinggal sorang2 kt stu umah flat. Dia mengambil keputusan utk. menjauhkan diri drpd kekwn lme dia dan keluarga dia dgn. alasan nk focus bantu keluarga Eyza. Tp, dia x dpt lari dr diorang suma utk. selama-lamanya. jd, apa jd ble Im jumpa diorang blek dan persoalannya adakah Im masih bersama ngan Ida? tue sme korang kne bce klau nk tau. 

IDA
Klau Im ade Ida pun mesti ada gak. Ida pun wajahnya dh direfresh blek gak. Ida skarang keje sebagai setiausaha kt. N-Vek Corp. dibawah CEO dia Hikmal. dh. berpisah ngan Ken. Sepe…

SNEAK PREVIEW!! SEASON 4 IS COMING TO YOU!!

Image
HAH, HARI NIE BACK TO S.M.A.P., lps lme aku x sebut psl benda S.M.A.P. nie, hari nie aku sebut blek. nk tau npe? sbb berlakunya pertambahan gajet kt umah aku, aku dh leh masukkan komik aku dlm notebook aku. jd lps nie, korang bleh bce S.M.A.P. alal2 Onemanga gitu.


    Ok, ok , apa aku nk ckp. hari nie psl komik baru aku S.M.A.P. season 4 yg. akan menemui korang x lme lg. jd, hari nie aku nk promote r. jd, b4 aku kuarkan komik tue  comikrew studio nie aku akan beri pengenalan ringkas bla.. bla.. psl S.M.A.P. season 4 nie cm, sinopsis ringkas, penerangan ringkas karekter or sumting like that.ok. sampai sini dlu, kt sini ada iklan khas utk menerujakan menunggu S.M.A.P. season 4 nie.aku nk sambung lukis....


dlm iklan nie ade some karekter yg. bakal muncul, so look likes sumting new in the story huh?

*mlm nie german lwn, harap bleh menang.
*seminggu lg nk gi uniten
* cm muka baru je... Im ngan Ida dh xde ke?

KIRI, KANAN , KIRI...

Image
KIRI , KANAN , KIRI... KIRI , KANAN , KIRI..... BERHENTI!!!! CEK , 1,2,!!

      Wah teringat mse PLKN dlu ble kompeni aku menang kawad. mmg. tue r saat paling aku x sangka kt PLKN tue. Akhirnya segala perit lelah kitorang berlatih kawad terbalas apabila kitorang dpt. num. 1 mse pertandingan kawad. x lupa gak trademark Charlie mse tue... '' CHARLIE.... TUKAR LANGKAH!!! TUKAR LANGKAH!!! TUKAR LANGKAH!!!... BARIS MAJU!!!'' dengan suara rapping dr. F**ker J. Tp sume nie xde kne mengena dgn. apa yg. aku nk. citer hari nie.

SEBELUM MELINTAS TGK. KIRI KANAN DULU. PASTU BRU LINTAS. INGATLAH ORG. YG. TERSYG.

      Iklan keselamatan jln. raya yg. popular stu mse dulu. masih teringat-ingat lg. kt otak aku iklan tue. tp, org. tetap dgn bodoh melintas jln. dgn. membuta-tuli memb**i- buta.. lg. malang, klau yg. melintas jln sedangkan jejantas sejengkal je dr. tempat melintas tue. x ke bodoh  namanya. malas sgt. nk naik tangga. korang x tau ke naik tangga tue stu senaman? sbb. tue r…